Larth

Lola.

Larth

Deze zomer ontwierp ik voor de “Let’s Sti(c)k Together Blogtour” een badpak. De opdracht was simpel. Alles mocht, zolang het onder het thema: “Vakantie” viel.

Als ik aan vakantie denk, dan denk ik aan zon, zee, strand,…  Een dagje doorbrengen aan het strand is steeds mooi meegenomen. Er valt altijd wat te beleven! Nu hebben wij geluk, want we wonen op een boogscheut van de zee. Meestal komt het spontaan in ons op, om vlug wat spullen bij elkaar te grabbelen en wegwezen maar…

 

 

LarthOp het strand vertoef je meestal niet in je blootje.  Tenzij je naar het naaktstrand gaat. Mijn kinderen hebben liever iets om het lijf. Een bikini is best cool en sexy. MAAR om vrij te bewegen, te ravotten, af en toe een duik te nemen, is een badpak toch aangeraden.

De badmode in Cato haar kleerkast was schaars. Enkele degelijke stukken waren meer dan welkom. De hoogste tijd om in actie te schieten en de nieuwste (badpak) modellen uit te proberen. In mijn hoofd zag ik meteen enkele leuke exemplaren verschijnen. MAAR, dit was zonder de uitgesproken keuze van mijn kleinste gerekend!

 

Als het in haar kopje steekt, dan steekt het niet in haar staart.

 

LarthDat mijn jongste welp een eigen willetje heeft, is nog zacht uitgedrukt! De kleine dame heeft tegenwoordig haar eisen als het over kledij gaat. Zeker als het op zwemkledij aankomt. Dan moet het een rokje hebben. Niks meer en niks minder.

Ik probeerde nog snel te onderhandelen, maar tot overmaat van ramp, moest ik het onderspit delven.  Op al mijn voorstellen kreeg ik een “NEE”! Het kind is zo koppig als een steenezel. Ik zou deze eigenschap op de vader kunnen steken, maar dit geloofd niemand. Het kind heeft het van geen vreemde, maar van haar geliefde mammie.

 

Larth

Ik kroop achter mijn tekentafel en schetste enkele (proef) modellen. Als een echte kenner, stuurde de deugniet me hier en daar bij. Zij vroeg en moeder voldeed uiteindelijk aan haar eisen. OEF! Bij deze zijn jullie gewaarschuwd! Wie later voor mijn jongste gaat werken, ze is veeleisend! (LOL)

Voor mijn 1ste exemplaar (De munt kleurige met zeemeerminnen op.) kocht ik gewone tricot stof bij de Veritas. Tricot is niet de ideale stof om mee te gaan zwemmen, maar om een zomer in te ravotten is dit prima. Voor een testversie gebruik ik nooit dure stof. Dit is in mijn ogen pure verspilling!

 

LarthToen ik zeker wist dat de pasvorm goed zat, bestelde ik badpakkenstof bij “Madeleine de stoffenmadam” en “Piekewieke“. Een degelijk badpak moet niet enkel goed zitten, het moet ook waterbestendig, elastisch en stevig zijn. Het is niet de bedoeling, dat na 1x wassen, de kleuren al verdwijnen, je erdoor kan kijken of het helemaal verwrongen is! Traditiegetrouw naaide ik meerdere versies. Zo heeft de sloeber een ruim assortiment om uit te kiezen. Kan mijn wasmachine vraag en aanbod bijhouden. Is de kast terug gevuld met voldoende badkledij en de moeder voor een tijdje zoet!

 

Larth
LOLA BADPAK
Larth
Larth
PIEKE WIEKE
Larth
Larth
Larth
MADELEINE
Larth
previous arrow
next arrow
Slider

 

Larth

Om meer kinderen van de “Lola” te laten genieten, plaatste ik het patroon en de werkbeschrijving hier. (gratis)
Ik weet dat de zomer al op haar einde liep… MAAR een badpak komt altijd van pas. Denk maar aan zwemlessen, schooluitstapjes, enz…

Mijn dochter is er alvast super blij mee, dus misschien is jou dochter dat ook. Wie zin heeft, leef je uit!

Het patroon is voor kinderen vanaf 2 jaar tem 14 jaar. Have fun… Zoals je kunt zien in de foto’s hierboven, deden wij dat ook.

 

LarthNaaien moet vooral plezant blijven en mag geen verplicht nummertje zijn. Het is altijd mooi meegenomen als een patroon goed in elkaar zit en vlot naait. MAAR, persoonlijk vind ik het zoveel leuker als het kind plezier in een afgewerkt kledingstuk beleefd. Zo mogen mijn jongste en ik het niet altijd eens zijn over het ontwerpen van de kledij… In samen plezier beleven zijn we een krak. Al zeker als we gevaarlijke stunts kunnen uithalen. Zo kreeg kroko-glijden een heel ander betekenis! De zandbergen achter onze deur zijn dezer dagen dan ook niet meer veilig! Gniffel Gniffel…

 

Tot zover  “Lola”. Bedankt voor het lezen.😘

Tot de volgende…