Larth
You Are Reading

Tristan

5

Voorlopig genieten wij nog even van een welverdiende vakantie. YAY! Eén van de weinige periodes van het jaar waar ons gezin (op de meeste momenten) samen is. Een tijd van avontuur, genieten, nieuwe dingen ontdekken en waar (vooral) alles kan en niks moet! ZALIG!

MAAR… Zoals bij de meeste gezinnen met kinderen moeten mijn jongste welpen bijna terug naar school. HALLELUJAH!!!!! Begrijp me niet verkeerd. Ik zie m’n kroost doodgraag, maar soms kunnen ze zo vermoeiend zijn. Als ze niet slapen heb je geen minuut rust! Het blijft me verbazen dat een kind op zoveel manieren mama kan uitspreken. Na jaren ervaring herken ik ondertussen al iedere lokroep!

Enkele voorbeelden:

  • mam → ze willen iets vragen
  • mamaaaaa → ik moet ze met iets helpen
  • zeg mamie → ze hebben iets nodig
  • mamaatje → ze hebben kattenkwaad uitgehaald
  • mamaaaaaaaa → ze hebben zich pijn gedaan
  • poepie → m’n wederhelft kreeg de kuren van zijn dochters over
  • …De pipibar (het toilet, #familiegrapje) is tijdens de vakantie vaak 1 van mijn favoriete plekken, daar ze me er gelukkig nog niet storen. 

Ik hoor jullie al denken: “Duhhh, jij zit toch altijd tussen de kinderen?”. Inderdaad, maar als die vervelend zijn, mag ik ze na mijn uren tenminste achterlaten! Ik zou mijn leven met niemand willen ruilen. Het is een eer om moeder enzo te mogen zijn. Niettemin kijk ik uit naar het moment dat ik terug een vreugdedansje kan plaatsen, omdat ik het huis een paar uren voor mij alleen heb? 

Terug naar school gaan… Dat betekent ook dat er nog heel wat staat te gebeuren. Kapotte drinkflessen/brooddozen moeten vervangen worden. Nieuw schoolmateriaal moet aangekocht worden. Uniforms/turnkledij moet op punt gesteld worden. Met andere woorden een hele waslijst! Voor velen onder ons een ware nachtmerrie (stessmerrie?).

Nu… Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik geen zin had om enkele tassen voor school te ontwerpen. Meestal zeg ik neen tegen verzoeknummers, daar ik er gewoon geen tijd voor heb. Ik slaap misschien niet veel, maar die paar uur in mijn bed kan ik nog steeds gebruiken. Deze uitdaging sprak me wel aan, dus ik hapte toe. 

Op het programma stond onder andere een simpele turn-/zwemzak. Het leek me leuk om deze hier gratis met jullie te delen.

Voor de mensen die net als ik eens blij zijn als hun kinderen/kleinkinderen slapen. Wel, probeer tijdens de laatste dagen vakantie de sloebers niet te wurgen (dit zou mij enkel meer werk opleveren en ik wil nog even van mijn vakantie genieten), maar kruip achter de naaimachine. 

Moeilijkheidsgraad:
2/5

.

“Tristan” is een eenvoudige turn-/zwemzak. Deze zak is ideaal voor kleine uitstapjes naar de sportschool, het park, het zwembad of een middagje uit. Door de verschillende colorblock opties in het patroon, kun je meerdere looks creëren.

Tristan” zit in een mum van tijd in elkaar. Je hebt er ook niet veel materiaal voor nodig. Enkele resten gekleurde stof, +/- 3,5 m koord, 2 nestelogen en eventueel 2 koordstoppers.

Het voorbeeld die je hieronder kunt zien, is er ene die ik voor Ilja (m’n metetkindje) naaide. Ik gebruikte resten tentdoek (daar deze waterdicht zijn), die ik bij “ESVO” kocht. Het stuk koord, de koortstoppers en nestelogen komen uit de “Veritas“.

De zak is afgewerkt 32 cm x 44 cm groot. Niet overdreven groot, maar groot genoeg om enkele spullen in op te bergen. Ik gaf deze zak gevuld met een overlevingspakket (pluche beest, sapjes, snoepjes, ect.) cadeau (aan mijn prinsesje) tijdens onze uitstap naar de cinema. Achteraf propte ze er zelfs nog haar “Magic Box” en vleugels in. Lekker ongezond, maar een meter mag dat!!!

Wie de “Tristan” eens wil proberen. Je kunt die hier downloaden.

Have fun!

Tot zover deze blogpost. Tot de volgende…

Geef een reactie

Follow Me!