Larth
You Are Reading

Tia

4

Toen ik 2 jaar geleden na dit gesprek besloot om (eindelijk) eens mijn eigen ding te gaan doen. Wel, toen had ik nooit gedacht dat m’n leven zoveel zou veranderen. Ik vond de rust in m’n hoofd waar ik zo naar verlangde en dat maakt me gewoon gelukkiger!

Op 1 januari (van dat jaar) krabbelde ik in mijn notitieblok alle ontwerpen die ik wou maken (en die vooral bij mij zouden passen). Het is dan ook fijn om te kunnen melden dat ik enkele punten van die naairesolutie (naai-lutie?) kon afvinken. YAY!

Vandaag stel ik jullie voor aan “Tia” mijn favoriete patroon uit “A Closet Full Of Magic”

Zodra ik de eerste schetsen in het vroege stadia van de productie af had (wat al een tijdje geleden is), was ik helemaal verliefd! En nog steeds… Bij elke afgewerkte “Tia” die vanonder de naaimachine rolt, maakt m’n hart een sprong van vreugde!

Ik ben een sukkel voor éénvoudig losse modellen (jurken/blouses) en een jaren 70-sfeer. Ik hou ook van grote zakken. En rimpels, het vrij kunnen bewegen, knopen… Ik bedoel, het is waarschijnlijk sneller om te zeggen wat ik niet leuk vind aan “Tia” (spoiler: niets). Het is niet zozeer de wild uitlopende jurk/blouse of de vorm die me euforisch maakt… MAAR, het feit dat dit patroon er oorspronkelijk kwam op vraag van 1 van de ouders van m’n begeleidingskindjes in het ziekenhuis. Dat “Tia” een ondeugende blik op iemands gezicht toverde die zoveel meer verdiende… Pure voldoening voor een stomme jurk!!! Want laten we eerlijk zijn… Op een afdeling met enkel pijn en verdriet is zelfs het duurste stuk stof ter wereld, de botten waard! En net daarom kreeg het een speciaal plekje in mijn hart.

Moeilijkheidsgraad:
3/5
  • blouse
  •  jurk
  • zijzakken
  • colourblocking bovenstuk
  • lange mouwen
  • 3/4 mouwen
  • korte mouwen

“If you want to be happy, be.”

– Leo Tolstoy.

.

Volgens mijne intro is:

“Tia” is een jurk in babydollstijl die je kan omtoveren tot een blouse. De jurk/blouse sluit aan de voorzijde met een functioneel knopenpat. Door de verschillende opties in het patroon, kun je meerdere looks creëren. Zo kunnen tal van schatten opgeborgen worden in de zijzakken, geven de fronsen een speelse toets en geeft de blouse met beleg een stijlvol effect. 

MAAR, ik vind het mooiste aan van “Tia” dat ze zo veelzijdig is en dat je haar kunt maken in allerlei verschillende middelzware stoffen. Voor de start van het nieuwe schooljaar besloot ik om nog eens 1’tje voor mijn jongste welp te naaien. Kwestie dat het kind niet zonder kleren valt! (#gniffel) Ik koos voor een vrolijke effen kleur (geel, hoe kon het ook anders). Crêpe die ik bij “Stoffen Verkempinck” kocht (ook niks nieuws, ze geraken daar niet meer van me vanaf) om precies te zijn. “Praise the Lord” voor diene mens die crêpe uitvond! Ik weet, ik val in herhaling, maar die stof is echt zalig om mee te werken. Het heeft een beetje stretch… En volgens mijn dochter zit da nog super comfortabel ook!

 

Cato en ik zijn meestal 2 hadden op ene buik. Maar als het op knopen aankomt… Dan geeft zij nog steeds de voorkeur aan drukknopen. Terwijl ik klassieke knopen leuker vind. Nu, het is het kind die (meestal) mijn genaaide kleren moet dragen, dus krijgt ze vaak haar zin. Alé, het is te zeggen… Ik heb tijdens de ochtendspits geen tijd en vooral geen zin in drama, dus MOET ik haar haar zin geven! Zolang het dat maar is, kan ik er nog mee leven. Ik gebruik wel altijd metalen drukknopen (meestal uit de Veritas). Ik blijf mijn poot stijf houden, als het op van die kamsnaps in plastiek aankomt. Ik heb die 1x in mijn leven gebruikt voor kleedje voor m’n metekindje… En toen zette de moeder er haar strijkijzer op. Bye bye, kei schoon kleedje. Sindsdien heb ik mijn lesje geleerd!

Zoals gewoonlijk zou ik uren kunnen blijven kwebbelen over mijn creaties en naaiperikelen, maar dan zitten we hier morgen nog. Wat niet de bedoeling is.

Op vraag is “Tia” vanaf vandaag in de shop te koop. 

Traditiegetrouw een speciaal woord van dank aan mijn #supernaaiteam! Dank je dames, You know, I love you.de18 Op instagram/facbook zullen heel wat prachtige “Tia’s” passeren de komende dagen! 

Ik kijk ontzettend uit naar jullie stukje magie.

Tot zover deze blogpost. TOEDELOEEEE…

Geef een reactie

Follow Me!