Larth
You Are Reading

Outfit-team Jurgen

5

Vandaag start de 3de week van de bloggers en instagrammers-actie voor team Jurgen (niet mijn wederhelft). MAAR, een actie waar heel wat creatieve zielen iets naaien, maken en schenken voor het goede doel. In dit geval gaat de opbrengst integraal naar de stichting tegen kanker. Meer informatie kun je hier terugvinden.

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik geen zin had om mee te doen. Ik twijfelde geen seconde!  Zoals velen van jullie wel weten, is dit een doel die me heel nauw aan het hart ligt. Ten huize Ansaelens-Van Ryckeghem begrijpen wij het “K-woord” als geen ander. Spijtig genoeg! DUS, als ik iemand blij kan maken met 1 van mijn naaisels → graag.  

Meestal weet ik meteen wat ik wil naaien. Dit was deze keer niet het geval! Mijn 1ste idee was een tas → mijn 2de idee een jurk. Ik besloot uiteindelijk om voor een ensemble te gaan. Twee voor de prijs van één! 

Dat ik een unieke stijl heb, is een feit. Ik hou van sombere kleuren en stoffen met een hoek af. Met mij een stoffenwinkel binnenlopen is dan ook niet zonder risico! Ik kan ongelooflijk uit mijn dak gaan als ik 1 of ander gek stofje tussen mijn vinger krijg. Zo huppelde ik met een smile tot in Tokio de winkel uit met deze jeans-achtige, blauw / witte streepjes stof. De ideale stof om een “Louie” uit te halen. 

Louie short:

  • medium lengte, 
  • donker blauwe biais aan de voorzakken,
  • flapjes met witte drukknopen aan de pijpen,
  • achterzakken met witte drukknopen,
  • zilveren nestelogen in de tailleband,
  • blauwe veter,
  • elastiek…

louie

louie

Een blousje moet in mijn ogen soepel vallen en mag alles behalve stijf zijn. Ik gebruikte donker blauwe en bordeaux crêpe, die ik net als de stof voor de short bij “Stoffen Verkempinck” kocht. Om het geheel wat extra kleur te geven, knipte ik het voorpand in driehoeken. In de achterkant zit bovenaan een split. Deze sluit je af met een knoop en elastiek. 

 

Louie

Kan jouw bengel deze outfit goed gebruiken? Koop dan een lotje (2€) en kies nr 24 . Je maakt er iemand heel gelukkig mee. Alles overde werkwijze kun je hier terugvinden. Cato draagt maat 134, maar ik naai met plezier de maat van het welpje in kwestie (92-164).

Ga zeker ook eens kijken bij de andere bloggers voor team Jurgen. Ik kan je verzekeren dat het stuk voor stuk parels van creaties zijn.  Je kan terecht op de instagram pagina van team Jurgen zodat je zeker niets mist.

Tot de volgende…

XOXO

Geef een reactie

Follow Me!