Larth
You Are Reading

Snorrie

0
StraightGrain

Oktober staat (hier) volledig in het teken van Stik Belgique”. Een maand met Belgische patronen ontworpen door Belgische designers. Dat we in ons klein land een aantal toppers hebben, bewees ik deze week.

 

Pack'ngoHoewel ik zelf heel erg blij was met mijn laatste creatie, was mijn jongste telg daar allesbehalve blij mee! Erger nog, op maandag ben ik een slechte moeder!

In de laatste editie van de “La Maison Victor” zag ik een kei schattige konijnenrugzak. Ideaal om mijn bokes (boterhammen) in op te bergen. Ik viste uit de voorraad stof enkele stoere herfstkleuren. Kocht bij de “Veritas” een floske en bij “K-bas” alle andere fournituren (koord, koordstoppers, nestelogen…). Daar ik veel groter ben dan een gemiddelde kind besloot ik om de afmetingen van de rugzak aan te passen. Het idee om koord in de onderkant van de zak te naaien, sprak me niet zo aan. Daarom koos ik ervoor om de “Pack’nGo” van Mind the
Whale te combineren met de konijnenrugzak.

Bunny Niet veel later was ik de trotse eigenaar van de meest snoezige rugzak.

Stop being so cutie, it’s distracting.

BunnyIk bevestigde de staart aan een drukknoop. Zo ben ik er zeker van dat die ten allen tijde blijft hangen en kan ik deze eraf halen als de zak in de wasmachine moet.

Toen Cato dit pluizige geval zag, dacht ze meteen dat deze voor haar was.  Niet dus! Ik was opslag veel te oud, gemeen, niet cool,… Tranen met tuiten. Zelfs mijn: “Snorrie, dat ik vandaag alles verkeerd doe!” hielp niet. Stoute mama… Eerst gaat ze enkele dagen zonder haar weg en dan maakt die nog veel te schattige dingen voor zichzelf. NOT DONE!

PackngoGelukkig ben ik op dinsdag een betere moeder. Ik naaide voor het arm schaap snel een tweede konijnenrugzak. Zelfde stijl, andere kleuren…

Vervolgens besloot ik om het kind niet te VEEL te verwennen en naaide een bijpassende “Feliz” van StraightGrain.

StraightGrainIk naaide al meerdere keren de versie met brede ruchemouw, fronsrok, blinde rits,… EN nog steeds maakt mijn hart een sprong. Oh wat hou ik van éénvoudige jurken in sombere kleuren, met net die kleine extra toets!

You make my heart pop!

StraightGrain

 

 

Een week vol drama en plezier. Op hoop van zegen verloopt deze maandag iets vlotter.
Voor zover m’n bijdrage aan de 1ste “Stik Belgique”. Vier vliegen in 1 klap en een moeder die net geen grijs haar kreeg.

StraightGrainVoor meer inspiratie… Neem dan eens een kijkje bij deze dames:

FlaflinkoJust Delphine Girls in UniformNaaisdrovjeNathalie’s Naaisels The Needle of ChoiceWoohoo by Davina Gezien bij JustineSkwadraatlive Plus 2 is 5!Miss PixieWilwarinCoutureJongens tochMade for InkaAdivastyle

Tot de volgende…

 

 

 

 

Geef een reactie

Follow Me!