Larth
You Are Reading

Moiano

0
StraightGrain

Als het op oma’s aankomt, dan ben ik echt met m’n gat in de boter gevallen. Hoewel mijn oma een wip hoog en al behoorlijk van leeftijd is, zit er best veel pit in. ONVERMOEIBAAR!!! Dag en nacht staat ze (met raad en daad) voor iedereen klaar. Niks is haar teveel. Al zeker niet als ze 1 van haar kinderen kan vertroetelen!

StraightGrainIk mag dan wel volwassen zijn. Of met kop en schouders boven haar uitsteken…In oma’s ogen blijf ik de kleine (het kakkernestje). Vanaf mijn geboorte haalde ze me met veel liefde in huis. Ik kreeg niet enkel de beste zorgen, maar ook haar creatieve vingers mee.

I love you bits and pieces.

 

 

Vorige week belde oma om te zeggen, dat ze op zolder een doos met stof had gevonden. EN met de vraag of ik die niet wilde hebben. Ehhhh, dat moet ze me geen 2x vragen.

De jaren 80!

StraightGrainIk kreeg een doos vol met stof uit de jaren stilletjes. Sommige stukken stof hou je niet voor mogelijk! Dat daar ooit iemand van ons heeft in rondgelopen. HELP!!! Iedereen weet dat ik voor sober en niet teveel tralala val.

MAAR, bij elk stuk die ik uit de doos haal, smelt mijn hart. PURE NOSTALGIE. Toen ik nog een ottertje was, stak oma zoveel tijd en passie in mijn kledij. Iedere outfit was bijzonder! Zo had ik een trui met een muis, waar de staart en snuit uitstak. Breide oma een hele nacht door aan die sweater in 14 kleuren. Droeg ik rokjes met zelfgemaakte pomponnen op, enz…

Met veel plezier ga ik alle stoffen die ik gekregen heb, proberen om te toveren in iets trendy, voor mijn kinderen.

StraightGrainStik Belgique was een uitgelezen kans, om het eerste stuk stof te verwerken. Ik greep meteen naar 1 van mijn favoriete patronen. De “Moiano” van “Straightgrain“. Twee jaar geleden naaide ik de Moiano zomerjas voor Cato. De eerste jas die ik ooit naaide en waar het kind nog steeds plezier aanheeft. Daar de dagen kouder en korter worden, kan mijn jongste welp wel wat extra warmte gebruiken.

Hold on to whatever keeps you warm inside.

 

 

Uit de doos haalde ik de gordijnstof met grote bladeren. Alé stof… Het is te zeggen, ze lijkt meer op een tapijt uit de jaren “Van Gogh”. De stof is niet enkel super dik, maar de print is ook gigantisch. Veel ruimte voor extra zat er niet in! Ik heb nog nooit zoveel stress gehad, om in stof te knippen.

StraightGrainZolang iets zakken en een kap heeft, dan is het allemaal goed voor mijn jongste. Die zaak was dan ook snel uitgemaakt. Meestal ga ik voor een rits, maar bij een ouderwetse stof, horen ouderwetse knopen.

Daar de stof veel te dik was voor ingenaaide zakken, werden het opgenaaide zakken. De (stoffen) flapjes werden vervangen door groen lint. In de kap sloeg ik nestelogen en haalde er een witte veter door. Ik wou eigenlijk een “kaki-kleurige” veter. MAAR, die hadden ze in de Veritas niet, toen ik er de knopen en het lint kocht. Over de veter ging langs beide kanten een koordstopper. Deze kocht ik een tijdje geleden bij “k-bas“.

StraightGrainVoor de binnenkant van de jas gebruikte ik groene katoen van bij “Stoffen Verkempinck“. De mouwen werden in groene voeringstof genaaid (uit dezelfde winkel).

It’s like riding on a magic carpet – Jeremy Hill.

 

 

StraightgrainVoortaan zie je mijn jongste niet op een vliegend tapijt, maar erin!

Meer inspiratie haal je bij deze dames:

FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovje –  The Needle Of ChoiceWilwarinCouture – SkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiLilliepawillieSewing à la carteGirls in UniformMiel de FleurMarieke FalderiekeStoffenspulletjes

Tot de volgende…

 

Geef een reactie

Follow Me!