Larth
You Are Reading

Lux Dress 2

0

Net zoals bij de meeste mensen ging gisteren het nieuwe schooljaar van start voor mijn kinderen. Alé, het is te zeggen, voor 2 van m’n kinderen. Mijn oudste dochter start pas eind september aan de KU Leuven. Op de campus Brugge volgt Amber er haar 1ste jaar “revalidatiewetenschappen en kinesitherapie”. Voorlopig mag m’n jongvolwassene (Uhum, verliefde puber!) nog even met haar hoofd in de wolken zitten en van t’schoon leven genieten… MAAR, na de vakantie met het lief, is het tijd voor ACTIE. Dan mogen die ogen iets meer richting de boeken inplaats van naar dat schattig ventje kijken!!! De liefde kan mooi zijn, maar een diploma ook!

Bel'EtoileHoewel, de oudste nog uit de startblokken moet schieten, kon ons Rhune niet snel genoeg terug naar school. Voor dit 10-jarig springend veld mag vakantie nooit TE lang duren. Dan mist ze al haar vrienden en structuur te hard. Al jaren heeft Rhune een heel hechte klas en ook nu in het 5de leerjaar is dit niet anders. Nog voor de start werden nieuwe avonturen besproken. Frans, biologie, wiskunde… Het lijkt voor 5A allemaal even spannend! Rhune volgt net als de voorbijgaande jaren een aangepast schoolplan. De sloeber heeft constant nieuwe uitdagingen en extra taken nodig. Anders gaat ze haar vervelen in de klas en dan zet ze die graag eens op stelten!

Bel'EtoileMijn jongste welp daarentegen, keek niet echt uit naar een nieuw schooljaar. Mocht ze kiezen, dan liep ze de hele dag naast haar moeder. Het 2de leerjaar kan haar letterlijk gestolen worden. Wat meer dan normaal is, in haar geval. Begin vorig schooljaar kreeg ze eerst te horen dat ze haar zicht drastisch verloor. Toen ze na de hele wigwam aan dokters, maatregels en nieuwe schema’s eindelijk haar draai terugvond. Kreeg ze niet veel later de pokken, waardoor de hele medische draaimolen terug kon starten. Het leven van een leukemie-kindje is niet altijd evident. De laatste weken kwamen de nachtmerries vaker terug en trok ze meer dan eens aan mijn mouw met vragen als:

  • Mam, wat als ik het bord helemaal niet meer zie?
  • Kan ik wel snel genoeg lezen?
  • Wat doen we als nieuwe kinderen mij raar vinden?
  • Wie helpt me als ik pijn heb?
  • Ga ik die nieuwe dingen wel kunnen?
  • enz…

Hoewel m’n hart vaak op springen staat bij zulke momenten en het hulpeloze gevoel doorknaagt… Blijf ik bij het standpunt, dat Cato een zo normaal mogelijk leven geven met andere kinderen, een goed idee is. Wat er in de toekomst volgt, heb je nooit helemaal in de hand. Wat komt, komt en dat zien we dan wel weer…

Bel'Etoile
BEL'ETOILE
Bel'Etoile
VERITAS
Bel'Etoile
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

 

Superhelden…

Bel'EtoileOm “totobeer” haar zelfvertrouwen een boost te geven, liet ik haar deze zomer strips lezen. In een magische wereld lijkt alles zoveel makkelijker…  Iets makkelijker maken, kan deze moeder wel. Met trucjes leerde ik haar de vormen van letters onderscheiden. Superhelden zijn altijd een beetje anders, maar dit maakt hun juist MEGA Cool. Aan de hand van codes kunnen ze elk gevaar aan. Zo heeft Cato ook haar eigen geheime taal, wanneer versterking van toepassing is. Spuitjes zijn helemaal niet gek, wanneer je superkrachten nodig hebt!

Ik beloofde mijn superheld een nieuwe (stoere) glinsterende outfit. Want, zeg nu zelf!? Een held zonder aangepaste outfit, is geen ECHTE held. Gelukkig heeft deze superheld een wing girl die wel met draad en naald overweg kan.

Bel'EtoileCato kreeg een nieuwe “Lux”. Omdat het net iets leuker is om niet twee dezelfde jurken te bezitten, paste ik haar 1ste Lux wat aan. Ik besloot daarom om het originele patroon een (klein) beetje te hacken. Inplaats van een rimpel elastiek in de jurk te naaien, naaide ik een tunnel. In het midden van de tunnel sloeg ik 2 nestelogen. Door die nestelogen trok ik een gouden schoenveter. Net als bij de vorige lux gebruikte ik sweaterstof met lurexglans, die ik in de Veritas kocht. Geen kaki, maar rode deze keer. Ik spelde ook hier 2 pomponnen op de jurk, om het plaatje compleet te maken. Simpel, met een extra toets. Meer hoeft dit niet zijn.

Bel'EtoileOp deze manier hadden mijn jongste dochters toch nog een leuke 1ste schooldag. Ik hoop alle andere kinderen ook.

We cannot solve our problems with the same thinking we used, when we created them. – Albert Einstein

 

 

 

Tot het volgende avontuur…

 

 

 

 

Geef een reactie

Follow Me!